Росіяни окупували вже 95% території Луганської області, - глава ОВА

Росія окупувала 95% території Луганщини. Обстріли не припиняються. Водночас на підконтрольних районах області залишається 40 тисяч людей. Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

Він наголосив, що ситуація на Луганському напрямку складна. Гайдай повідомив про постійний обстріл траси Лисичанськ-Бахмут, де вчора, навіть намагалась зайти диверсійно-розслідувальна група росіян.

"Ситуація на Донбасі – надзвичайно погана. Луганщина продовжує стримувати орду, яка знищує наші населені пункти. Обстріли не зупиняються взагалі. Траса "Лисичанськ-Бахмут" обстрілюється. Вчора ворожа ДРГ вийшла на дорогу, була перестрілка, оркам вдалося навіть поставити свої блок-пости", – розповів Гайдай.

На підконтрольних територіях 40 тисяч людей

Водночас попри складну ситуацію вдалося завезти гуманітарні вантажі жителям, які перебувають на підконтрольній Україні території. Всього понад 40 тисяч українців залишаються у цих районах Луганщини, з них до 15 тисяч – у Сєвєродонецьку (який не оточений) та селах громади. "Люди евакуюватися не хочуть", – додав очільник Луганщини.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...