"Треба зробити з Криму глухий кут": Росіяни переходять до плану війни на виснаження, - експерт

Російські військові розуміють, що війна була спланована з помилкою, яка призведе до катастрофи в плані втрати боєздатності збройними силами РФ. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, пише "Новое время", передають Патріоти України.

"Ще два тижні тому, коли починалася друга хвиля наступу на Донбасі, група офіцерів в генеральному штабі збройних сил Росії підготувала аналітичну доповідь з обґрунтуванням доцільності відмови від цієї другої хвилі, з метою збереження хоча б частини боєздатних військ", - пише Жданов.

Основний варіант, який найближчим часом запропонує Генеральний штаб збройних сил РФ Путіну, — це прихована мобілізація в декілька етапів.

"Загалом вони збираються поставити під рушницю до кінця року десь 400−450 тисяч, перший етап буде десь 100−150 тисяч, і його почнуть десь після 9 травня. Росіяни вочевидь переходять до плану війни на виснаження і будуть намагатися розтягувати цю мобілізацію в часі. Хоча відсутній головний чинник — у Росії немає часу. Мобілізація, особливо прихована, буде йти дуже повільно (якщо, звісно, вони не влаштовуватимуть облави в окремих районах РФ). До того ж, доведеться знімати техніку вже не з пунктів постійної дислокації, де її фактично не залишилось, а з місць зберігання, де вона знаходиться в дуже поганому технічному стані. І це буде радянська, не модернізована техніка", - вважає експерт.

На його думку, йде деградація, по-перше, з точки зору якості мобілізаційного ресурсу — тому що тих, хто має бойовий досвід, вже зняли, і, по-друге, в технічному плані — тому що вони повертаються до техніки часів СРСР.

"А це все ще треба поєднати, сформувати, навчити або оновити навички — це займе не менше двох-трьох місяців, і тільки потім вони зможуть перекидати їх в Україну для того, щоб кидати в бій", - підсумував Жданов.

Також експер вважає, що треба руйнуваті Кримський міст, тому що саме через нього йде дуже велике підживлення російських військ — і технікою, і боєприпасами, і паливно-мастильними матеріалами. "Треба зробити з Криму глухий кут, тоді постачання військ буде ускладнено тим, що це постачання доведеться перекидати на Ростовську область", - додав він.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...