"Росіяни побудували три лінії оборони": Ізраїльський аналітик описав тактику окупантів при контрнаступі ЗСУ на півдні

Збройним силам України зараз потрібно виявити найслабшу ланку в обороні росіян і саме там докласти основних зусиль щодо наступу на херсонському напрямку. Таку думку висловив ізраїльський військовий експерт, офіцер резерву армії оборони Ізраїлю Віктор Верцнер, передають Патріоти України.

Він також вважає, що основне зусилля не може бути одиничним, потрібно застосовувати також і допоміжні зусилля для того, щоб ворог не зумів швидко виявити напрямок основного. "Це правило будь-якого наступального бою - немає різниці, будь то в степу або в інших топографічних умовах", - додав експерт.

За словами Верцнера, російська військова доктрина з оборони складається з трьох складових. Вони включають три лінії оборони: перша - не дуже потужна, вона завжди слабка; друга трохи потужніша; і найпотужніша - це третя лінія.

"Вони будуть намагатися зупинити українські війська на одній з трьох ліній оборони і перейти в контрнаступ саме з тієї лінії. Це дуже проста стратегія, але росіяни її завжди використовували. Якщо вони не зможуть зупинити, оборона буде пробита. Якщо українці проб'ють оборону, всі три лінії, то інша оборона посиплеться", - розповів аналітик, відповідаючи на питання про тактику росіян.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...