"Росіяни почали перекидати деякі підрозділи": Експерт прокоментував успіхи України на Курщині та ситуацію на Донбасі

На даному етапі важко оцінити успішність операції України в Курській області РФ, оскільки ми не знаємо її цілей. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав військовий експерт Defense Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

"Росіяни почали перекидати деякі підрозділи зі сходу ще до початку бойових дій на Курщині, оскільки одразу зняти бригади з Вовчанська, Покровського напрямку та Часового Яру і перекинути їх на Курщину за два дні неможливо через велику кількість логістичної роботи. Можливо, розрахунок був виправданий в плані того, що росіяни частину підрозділів витягнуть зі сходу. Можливо, завдання полягало в тому, щоб зірвати наступ на Сумщину. Не знаючи конкретних планів, на основі яких формувався задум операції на Курщині, ми не можемо оцінити її успішність", – пояснив він.

Зазначається, що зараз Україна входить в такий етап війни, коли потрібно готуватися до всіх можливих сценаріїв. З одного боку, не припиняється просування окупаційних військ РФ на Покровському напрямку. З іншого ж – на Курщині створено військову комендатуру України, яку очолив генерал Москальов.

"Наразі росіяни намагаються захопити більше території на сході, а ми намагаємося просуватися на Курщині, щоб потім перерізати їхні логістичні комунікації, які їм живлять війська на Донбасі. Тобто нам доведеться й надалі вести поточні бойові дії. Якщо хтось думає, що це територіальний розмін, тобто ми йдемо з Курщини, а росіяни з Покровського напрямку, то це точно не проблема наших військових планувальників", – констатував експерт.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...