Росіяни почали перекидати десантників до кордонів України і в Білорусь, - Conflict Intelligence Team

24 січня у соцмережах з’явилося відео з військовою технікою, що перевозиться залізницею в Брянській області (Росія), яка межує з Білоруссю і Україною. Про це повідомляє Conflict Intelligence Team, передають Патріоти України.

Бронетехніка на відео вкрита брезентом, проте дослідник Роберт Лі впізнав бойові машини десанту БМД-4м і десантовані бронетранспортери БТР-МДМ. Всього склад везе 31 БМД-4м і 8 БТР-МДМ, що відповідає одному батальйону.

Також до складу поїзда входять 5 пасажирських вагонів, що дозволяють перевозити понад 250 осіб. Дослідники зазначили, що нарахували на платформах 8 укорочених двовісних вантажівок КАМАЗ-43501, характерних для ВДВ. Такі ж КАМАЗи помітили на одному з відео з російською колоною, знятому, згідно з описом, біля польсько-білоруського кордону.

Згідно з базою даних РЖД, вагон слідує зі станції Текстильний в Іванівській області, недалеко від якої дислокується 217-й гвардійський парашутно-десантний полк 98-ї повітряно-десантної дивізії, недавно брала участь у введенні сил ОДКБ у Казахстан. Журналісти акцентували, що це перше підтверджене відео з доказом перекидання десантників ближче до кордону з Україною.

“У будь-якому масштабному наступі на територію України ВДВ повинні зіграти вирішальну роль: або в десантній операції з метою захоплення стратегічних об’єктів у тилу, або в якості ударної піхоти (саме так застосовувалися російські та українські десантні частини в «гарячій фазі» війни на сході України)”, – йдеться у повідомленні.

Дослідники акцентували, що поява десантників виглядає особливо загрозливо через те, що останніми днями безперервно триває нарощування російських угруповань на півдні Брянської області і в Білорусі (на півдні Гомельської області на північ від Києва). Вони додали, що вважають наступ з території Білорусі та/або Брянської області у напрямку Києва як мінімум одним із можливих сценаріїв російських дій на території України.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...