Росіяни почали запускати ракети по Україні на критично малих висотах: Світан пояснив задум ворога

Російські окупанти постійно промацують українську систему ППО, тож запускають ракети на різні висоти, траєкторії, напрямки, заходять із різних азимутів. Про це ефірі "Київ24" розповів військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

Він проаналізував ракетний удар Росії по Україні 8 липня, і зокрема, прокоментував заяву колишнього речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната щодо надмалих висот російських ракет.

"Один із механізмів - це захід на гранично малих висотах для того, щоб пройти під радіогоризонтом, під променями локаторів наших систем ППО, а далі вже не дати змоги ППО відпрацювати або відпрацювати із затримкою", - пояснив Світан.

За його словами, Україна також використовує ці механізми, причому вони забиті в тактико-технічні дані самих ракет. Тобто ракета може опускатися на висоту нижче 50 метрів під променем локатора систем ППО. На думку Світана, Україні обіцяли передати системи дальнього радіолокаційного виявлення. Проте два таких локатори, поки очікуються.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...