Росіяни починають повертатися на свої позиції, які були затоплені після знищення Каховської ГЕС

Після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС і самі були змушені відступити, вони знову повертаються на свої позиції на тимчасово захопленій Херсонщині.

Про це повідомила керівниця об’єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк під час брифінгу 21 червня.

"Якщо після підйому води вони (окупанти - ред.) змушені були відступити на певну відстань до 15 км на деяких ділянках і зменшити інтенсивність вогню, то поступово вони повертаються до тих самих покажчиків", - заявила вона.

Гуменюк каже, що тепер росіяни навіть намагаються знову почати масштабні обстріли.

"Вже за минулу добу ми зафіксували 75 обстрілів. Це повернення до тієї позначки, які були до створення ними (окупантами - ред.) техногенної катастрофи", - зауважила Гуменюк.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...