Росіяни показали ураження "Іскадерами" двох ЗРК Patriot на Одещині. У ЗСУ прокоментували, куди саме влучили окупанти

Російська армія повідомила про ураження 6 липня двох установок ЗРК Patriot та радіолокаційної станції "Жираф" на Одещині.

Скриншот з відео

Інформацію про "успішний удар" по Южному Одеської області та знищення потужної української зброї повідомив російський паблік "Изнанка", розмістивши відповідне відео. Додамо, що на кадрах видно техніку, яка лише віддалено нагадує згадані установки, тож у коментарях користувачі одразу припустили, що йдеться про макети. Інші писали, що відео, розміщене росіянами – старе. Крапку поставив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Знищення" американських "Петріотів": що відомо

Росіяни повідомили, що російські розвідники в районі села Южне Одеської області виявили бойові позиції батареї ЗРК SPADA спільно з РЛС "Жираф" та батареєю ЗРК Patriot.

"Традиційно ОТРК "Іскандер" не змусив себе довго чекати. За словами джерела, внаслідок удару знищено:
– пускова установка ЗРК Patriot – 2 шт.;
– РЛС "Жираф" – 1 шт".

Відео росіяни підписали "Полювання на українську ППО триває". Однак, краще було б його підписати: "Полювання на дорогі російські ракети", адже два "Іскандери", запущені ворогом, на щастя, влучили у макети. Про це повідомив Микола Олещук, командувач ПС ЗСУ.

"Звісно, і ми, і ворог маємо втрати техніки і людей. Але жодна із сторін не говорить про це публічно. Зрозуміло чому! Як виняток, аби пояснити суспільству, що не все так однозначно, демонструю два свіжих ворожих удари "Іскандерами-М", знятих з російських розвідувальних БпЛА. Аеродром Долгінцеве (Кривий РіГ – 3.07) та район "Южне" (Одещина - 6.07) – особовим складом Повітряних Сил успішно проведено заходи з пасивної оборони!" – зазначив Олещук.

Він пояснив, що росіяни влучили по макетах техніки. "Дякую усім, хто допомагає із якісними макетами літаків та ЗРК. У ворога стало менше "Іскандерів", а макети ще підвезуть", – написав генерал-лейтенант.


Прямо перед цим обстріляв Краматорськ КАБами: Сили оборони України знищили російський літак Су-25

субота, 5 жовтень 2024, 13:28

У суботу, 5 жовтня, Сили оборони України збили російський штурмовик Су-25 у небі над Костянтинівкою Донецької області. Про це повідомив начальник Костянтинівської МВА Сергій Горбунов у коментарі "Суспільному", передають Патріоти України. «Уламки частко...

"Ось чому США і Велика Британія стурбовані": Іран до квітня 2025 року може мати десять ядерних боєголовок, - The Times

субота, 5 жовтень 2024, 12:30

Іран уже через пів року може володіти щонайменше десятьма ядерними боєголовками. А балістичні ракети, якими Тегеран атакував Ізраїль 1 жовтня, можуть бути адаптовані для розміщення цієї зброї. Але водночас превентивний удар Ізраїлю по ядерних об'єктах ...