Росіяни поширюють фейк про мобілізацію жінок без їхньої згоди, у Міноборони України відреагували

Російська пропаганда поширює черговий фейк. Цього разу рупори Кремля відпрацьовують тему дискредитації мобілізації. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на своїй сторінці у соцмережах, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що знову на порядок денний проросійських телеграм-каналів повернулись меседжі про мобілізацію жінок. "У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край. Якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку - це для уточнення даних. Бо вони, згідно з законом, повинні це робити що 5 років", - каже Маляр.

Крім того, окупанти ширять інформацію про те, що нібито через «Дію» будуть видавати повістки. Утім, це не так. Ще один російський наратив, що мобілізованих одразу без підготовки відправляють в Бахмут.

Маляр наголошує, що мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу відбувається за скороченими термінами, але без зниження якості навчання.

"Якщо вас без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, ви маєте повідомити про це на телефони гарячої лінії. Для того, щоб оперативно розібратись і вжити заходів, потрібно назвати ім’я та прізвище мобілізованої особи й номер військової частини, в яку направили, та який ТЦК СП відправив. Номери гарячої лінії Міністерства оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442 та 044-454-44-99", - додає заступниця міністра оборони.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...