Росіяни посилено будують оборону на Харківщині: Коваленко пояснив, як це може бути вигідно Україні

Росіійські окупаційні війська на захоплених ними ділянках української території на півночі Харківщини докладають зусилля не стільки на здійснення прориву, скільки на утримання цих територій. Вони наразі формують лінії оборони, аби витримати тиск українських військ, передають Патріоти України.

Однак те, що загарбники переходять в оборону, до певної міри вигідно Україні: нині окупанти змушені розпорошувати ресурси. Таку думку під час щотижневого огляду ситуації на фронті висловив в ефірі OBOZ.UA військовий оглядач Олександр Коваленко.

Він нагадав: від початку свого розрекламованого наступу на півночі Харківщини росіяни змогли окупувати дві ділянки української території в цій області: у напрямку села Липці, а також у районі Вовчанська. Тут, за словами Коваленка, критичних змін, які би погіршили ситуацію для Сил оборони, упродовж тижня не відбулося. Та росіяни й не дуже-то й рвуться на прорив, вважає експерт.

"Російські окупанти останнім часом все більше зусиль прикладають не стільки на прорив чи розширення своєї зони контролю, скільки на формування оборони – ліній оборони, які б дозволили їм в подальшому витримувати тиск з боку українських підрозділів і якомога довше утримувати ці ділянки. Тобто Росія тут переходить в оборону", – зазначив Коваленко.

Він додав, що перехід росіян в оборону не став аж таким великим "сюрпризом". Водночас з цієї ситуації Україна може отримати певні вигоди.

"Деякий час тому я говорив, що для нас все ж таки вигідно,, якщо росіяни будуть розпорошувати свій ресурс на цю ділянку, де ми повністю контролюємо ситуацію по цій лінії боєзіткнення", – нагадав Коваленко.

Водночас для росіян ситуація ускладнюється ще й тим, що західні партнери дещо послабили запроваджені раніше обмеження щодо використання західних озброєнь для ударів по території РФ. Тож війна поволі повертається додому – до тих, хто її розпочав.

"Для росіян невигідним є і той факт, що ми отримали поки що обмежений, але дозвіл нанесення ударів вглиб території Російської Федерації західною зброєю. І таким чином Бєлгородська область стає у повному сенсі цього слова зоною бойових дій. Тобто вона перетворюється на зону бойових дій через те, що росіяни тут знаходяться. І ми можемо впливати західною зброєю саме по тих об'єктах, по яких не мали можливості здійснювати більш-менш ефективний вплив раніше", – зазначив Коваленко.

Відтак на півночі Харківщини за згаданих обставин, знову повторив військовий оглядач, "росіяни розпорошують ресурс".

Розрахунок Путіна - дотягнути до листопада: Фейгін пояснив, на що робить ставку Кремль

вівторок, 16 липень 2024, 0:20

Російський опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що російський диктатор Володимир Путін намагається довести, що з президентством Дональда Трампа ситуація погіршиться у російсько-україн...

Такого приниження Будапешт ще не переживав: Через "мирні вояжі" Орбана Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії Єврокомісії до Угорщини

понеділок, 15 липень 2024, 23:40

Брюссель дав чіткий сигнал щодо неприпустимості неузгоджених з керівництвом ЄС дій країни, котра тішиться піврічним головуванням в спільноті. Єврокомісія вдалася до деяких заходів щодо Угорщини через останні події, які відбувається в ЄС під час головув...