Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріоти України.

"Наразі я вам скажу найсвіжішу інформацію. Так, ворогу вдалося прорватися й закріпитися в певній частині цього населеного пункту", - зазначив Волошин.

За його словами, частина селища Очеретине, в якій знаходяться російські військові, перебуває під вогневим контролем ЗСУ. "Вживаються всі заходи, щоб вибити ворога звідти. Тривають бої важкі", - додав Назар Волошин.

Перед цим український проєкт з військового OSINT-розслідування DeepState зробив заяву щодо втрати Силами оборони контролю над селами Семенівка і Соловйове Донецької області, що поблизу Очеретиного, та про перехід їх до російських окупантів. Йдеться про ділянку фронту на північний захід від окупованої Авдіївки.

Що ж стосується Очеретиного, то тут оцінка від DeepState станом на ніч з 26 на 27 квітня є діаметрально протилежною тому, що заявив ввечері 27 квітня Волошин: OSINT-проєкт каже про майже повну підконтрольність селища саме росіянам, а не українцям.

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...