"Росіяни прискорили підготовку": Результат війни в Україні вирішиться протягом двох місяців, - польський генерал

Результат війни в Україні вирішиться протягом двох місяців. Так вважає Вальдемар Скшипчак, колишній командувач польських сухопутних військ, а нині генерал запасу. В інтерв'ю телеканалу Polsat News він сказав, що найближчим часом очікує російського наступу з кількох напрямків, а після його завершення - незалежно від результату - мирних переговорів, передають Патріоти України.

«Росіяни прискорили підготовку. Вважаю, що наразі вони просто чекають на сприятливі погодні умови, які дозволять їм провести масштабну операцію з кількох напрямків одночасно. У Луганській та Донецькій областях, а також у Запоріжжі», — оцінює генерал Скшипчак.

За словами колишнього командувача польськими сухопутними військами, Москва переосмислила свою стратегію і поставила нові цілі. «На мою думку, вони переглянули свої цілі і мають намір завоювати східну Україну від річки Ворскла, вздовж Дніпра до Чорного моря. Це буде стратегія малих кроків, тобто відокремлення частини українських територій», — сказав Скшипчак в інтерв'ю Polsat News.

На всіх трьох згаданих напрямках, тобто в напрямку Донецька, Луганська і Запоріжжя, польський генерал сказав, що росіяни мають шанс прорвати українську оборону. Вони намагатимуться прорватися якнайшвидше, бо хочуть захопити вирішальні території до того, як в Україну надійде обіцяна Заходом сучасна зброя.

Нещодавно американці, німці та інші члени Північноатлантичного альянсу пообіцяли Києву танки Abrams і Leopard. Крім того, існують припущення щодо можливих поставок винищувачів, можливо, багатоцільових винищувачів F-16, які також підходять для атаки наземних цілей. Однак цього тижня президент США Джо Байден відповів негативно на запитання журналістів, чи розглядають американці можливість надання українцям винищувачів F-16.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...