Росіяни розповіли про бійку журналістів під час зустрічі Байдена і Путіна (відео)

У Женеві під час протокольної зустрічі президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна виникла тиснява російських і американських журналістів, яка місцями переростала в бійку. Причиною стало бажання великої кількості представників ЗМІ потрапити всередину вілли Ла Гранж, передають Патріоти України.

Як пише в Telegram телеканал RT із посиланням на журналіста з кремлівського пулу Дмитра Смирнова, коли Путін і Байден зайшли в будівлю, журналісти обох країн кинулися до дверей у зал.

"Але американці спочатку нікого не пускали, потім спробували вибудувати в дві лінії, потім відганяли взагалі всіх подалі. І якщо росіяни поводилися цілком спокійно, то американці лізли – як на театральний буфет. І це була справжня бійка! У підсумку всередину потрапили лише кілька людей", – ідеться в повідомленні.

Журналіст зазначив, що зустріч Путіна і Байдена проходила прямо через поріг і президенти прекрасно чули крики та шум. "Це була, без сумніву, найгучніша протокольна частина в історії російсько-американських відносин", – підкреслив Смирнов.

Зрештою представників ЗМІ просто прогнали геть, а двері взяли під посилену охорону.

Пізніше журналіст уточнив, що тисняву влаштувала не тільки американська преса, а й російська. "Різниця в тому, що американці, крім того, що штовхаються, ще й голосно кричать... А наші штовхаються точно так само, але мовчки", – розповів він.

Зі свого боку, кореспондентка телеканалу CNN Кейтлі Коллінз розповіла, що спочатку планувалося, що представникам ЗМІ з обох сторін дозволять одночасно зайти в переговорну кімнату на початок зустрічі, щоб зробити фотографії і вислухати початкові заяви.

Коли охорона дозволила проходити в кімнату, кожен із представників ЗМІ спробував зайняти краще місце. У стовпотворінні, що утворилося, не всі представники пулу американського президента встигли пройти в зал. Коллінз описала ситуацію як хаос.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...