Росіяни спіймали облизня: Турецькі компанії відмовилися допомагати РФ обходити санкції

Турецькі компанії відмовляються допомагати Росії обходити санкції. Росіяни покладали великі сподівання на можливий реекспорт підсанкційних товарів через Туреччину, проте місцеві компанії відмовляються від участі у цих схемах. Причина – побоювання потрапити під вторинні заходи ЄС та США. Про це повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України.

Наголошується: продукція з напівпровідниками та транзисторами нині поставляється до Туреччини з позначкою "заборона на реекспорт до РФ". "[Зокрема] Заборонили везти через Туреччину до Росії запчастини для літаків. Виробники їх дуже жорстко контролюють", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: проблем із ввезенням через Туреччину звичайних товарів, крім додаткових витрат на логістику та комісію турецькому посереднику (10-16% вартості вантажу) немає. "Проте із санкційними товарами турецькі партнери все частіше відмовляються мати справу", – скаржаться росіяни.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...