Росіяни спорядили ракети Х-101 двома боєголовками: Розвідка Британії вказала на загрози

Росія модернізувала крилаті ракети Х-101, спорядивши їх другою боєголовкою та зменшили радіус їхньої дії Про це йдеться у зведенні міноборони Британії.

Зазначається, що командування авіації дальньої дії військово-космічних сил Росії підвищило летальність своєї головної крилатої ракети повітряного базування Х-101. Ймовірно, ракету оснастили другою боєголовкою.

Російське командування авіації дальньої дії протягом війни проти України намагалося змінити свої системи та тактику дій.Оскільки українська ППО перехоплює велику кількість ракет, росіяни хотіли підвищити ефективність і використовувати старіші ракети, бо запаси нових вичерпалися.

У розвідці Британії наголошують, що ця остання модифікація, ймовірно, зменшила радіус дії Х-101 наполовину.

У відомстві також вважають, що росіянам не потрібна повна дальність цих ракет, щоб атакувати Україну. А встановлення другої бойової частини призначене для підвищення осколкової дії на ціль.

"Цілком ймовірно, що це зробить систему більш ефективною для ураження незахищених цілей", - припускають у міноборони Британії.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...