"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права. «Вчора ввечері ворог підступно атакував Одесу. П’ятеро людей загинуло, понад 30 було травмовано. Серед постраждалих двоє дітей та вагітна жінка. П’ятеро поранених у вкрай важкому стані», — зауважив Костін.

Він підтвердив, що російські окупанти вдарили по місту балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. За його словами, це невибіркова зброя, використання якої може призвести до великих жертв серед цивільного населення.

Генпрокурор розповів, що у радіусі 1,5 км від місця удару слідчі вилучили металеві фрагменти та уламки ракети. Слідство вважає, що рішення про використання саме такої зброї росіяни ухвалили свідомо, щоб вбити якнайбільше мирних українців. «Розслідування триває. Знайдемо та покараємо тих, хто віддає злочинні накази про обстріли мирних українських міст», — додав Костін.

"Ми завжди зверху": "Слуги народу" влаштували акт "сепаратизму" у Київраді (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:00

Представники партії «Слуга народу» у столичній міськраді не стали приєднуватися до великого спільного фото. Секретар Київради Володимир Бондаренко не стримався і прокоментував такий вчинок колег, передають Патріоти України. Так, глава «слуг» у Київраді...

Зброя надходить із запізненням, і росіяни цим користуються - глава Міноборони Умєров

п’ятниця, 17 травень 2024, 20:41

Україна досі потребує великої кількості зброї, щоб ефективніше протистояти повномасштабній російській агресії та захистити своїх громадян. Про це в інтерв'ю CNN, яке опублікували 17 травня на YouTube-каналі Міноборони України, повідомив глава відомства...