"Росіяни теж не дурні": Генерал США пояснив, що може змінити перебіг подій на полі бою в Україні

Змінити перебіг подій на полі бою у війні з Росією може змагання інновацій. Таку думку висловив колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк в інтерв'ю Liga.net, передають Патріоти України.

Генерал нагадав, що на початку повномасштабної війни міжнародну спільноту вразила здатність України ефективно застосовувати безпілотники та завдавати ударів "Байрактарами". Пізніше велике враження справило широке використання FPV-дронів.

"Кожна війна має свій характер і технології. У війні у В'єтнамі інновацією став гелікоптер. Під час війни в Перській затоці 1991 року новою була глобальна система позиціювання. 2003 року, коли США вторглися до Іраку, новиною стала швидкість матеріально-технічного забезпечення і здатність швидко просуватися під вогнем. Захопити весь Ірак за три тижні – це було навдивовижу", – порівняв Кларк.

На його думку, в цій війні ключова інновація – використання безпілотників. Проте генерал наголосив, що "росіяни теж не дурні", вони вчаться і мають власні дрони.

"Сьогодні відбувається постійна гонитва модернізацій у військовій тактиці. Росія та Україна змагаються, хто швидше запровадить на полі бою найреволюційнішу технологію. Україна мусить у ній перемогти. Це питання виживання", – каже генерал.

Зокрема, він похвалив використання Україною морських дронів. "Цим морським дронам можна протидіяти. В Аденській затоці та в Червоному морі США захищаються від іракських безпілотників. Не знаю подробиць, але ми б не залишили корабель без ешелонованої оборони... Очевидно, росіянам така ешелонована оборона не дуже вдається", – підсумував Веслі Кларк.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...