"Росіяни теж не дурні": Генерал США пояснив, що може змінити перебіг подій на полі бою в Україні

Змінити перебіг подій на полі бою у війні з Росією може змагання інновацій. Таку думку висловив колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк в інтерв'ю Liga.net, передають Патріоти України.

Генерал нагадав, що на початку повномасштабної війни міжнародну спільноту вразила здатність України ефективно застосовувати безпілотники та завдавати ударів "Байрактарами". Пізніше велике враження справило широке використання FPV-дронів.

"Кожна війна має свій характер і технології. У війні у В'єтнамі інновацією став гелікоптер. Під час війни в Перській затоці 1991 року новою була глобальна система позиціювання. 2003 року, коли США вторглися до Іраку, новиною стала швидкість матеріально-технічного забезпечення і здатність швидко просуватися під вогнем. Захопити весь Ірак за три тижні – це було навдивовижу", – порівняв Кларк.

На його думку, в цій війні ключова інновація – використання безпілотників. Проте генерал наголосив, що "росіяни теж не дурні", вони вчаться і мають власні дрони.

"Сьогодні відбувається постійна гонитва модернізацій у військовій тактиці. Росія та Україна змагаються, хто швидше запровадить на полі бою найреволюційнішу технологію. Україна мусить у ній перемогти. Це питання виживання", – каже генерал.

Зокрема, він похвалив використання Україною морських дронів. "Цим морським дронам можна протидіяти. В Аденській затоці та в Червоному морі США захищаються від іракських безпілотників. Не знаю подробиць, але ми б не залишили корабель без ешелонованої оборони... Очевидно, росіянам така ешелонована оборона не дуже вдається", – підсумував Веслі Кларк.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...