"Росіяни в Чорному морі постійно провокують НАТО першими завдати удару", - командувач ВМС США в Європі й Африці

Направляючи свої військові літаки і судна до есмінцям НАТО, Росія провокує військовий альянс першим відкрити вогонь і таким чином розв'язати конфлікт. Про це Business Insider заявив командувач ВМС США в Європі і Африці адмірал Роберт Берк, зазначають Патріоти України.

На сьогодні командири військових судів НАТО самостійно вирішують, готується літак атакувати чи ні.

"Можна стверджувати, що вони провокують нас першими завдати удару. Ми не збираємося робити це першими без провокації, але при цьому я не збираюся вимагати від своїх командирів приймати перший удар в щелепу", — сказав Берк.

Адмірал зазначив, що російський військово-морський флот постійно супроводжує кораблі НАТО, які діють в Чорноморському регіоні. За його словами, це робиться для залякування.

Нагадаємо, 23 червня російські ЗМІ із посиланням на Міноборони РФ повідомили, що російські військові заявляють, що відкрили попереджувальну стрільбу по британському есмінцю в Чорному морі біля окупованого Криму. Пізніше Міноборони Великої Британії повідомило, що попереджувальних пострілів по есмінцю Defender не здійснювалося. Міністр оборони Великої Британії Воллес розповів, що кораблі РФ попередили есмінець Defender, що проводять навчання в Чорному морі.

Міноборони України вважає інцидент серйозним порушенням міжнародного права. Міністерство закордонних справ України наголошує, що потрібна якісно нова взаємодія НАТО з Україною в Чорному морі.


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...