"Росіяни, ваша культура та людська подоба загинули разом з українцями та українками, до яких ви прийшли", - Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає, що Росія тепер сприйматиметься через призму вбитих її військовими мирних мешканців Бучі, Ірпеня та Гостомеля. Про це президент заявив у своєму відеозверненні, передають Патріоти України.

"Ось так тепер сприйматиметься російська держава. Це ваш образ. Ваша культура та людська подоба загинули разом з українцями та українками, до яких ви прийшли", - сказал президент України.

Зеленський зазначив, що хоче, щоб мати кожного російського солдата побачила тіла вбитих людей у Бучі, Ірпені, Гостомелі. "Що вони зробили? Навіщо їх убили? Що зробив чоловік, який їхав вулицею велосипедом? Навіщо катували до смерті звичайних мирних людей у звичайному мирному місті? Навіщо душили жінок після того, як виривали у них із вух сережки? Як можна було ґвалтувати жінок та вбивати їх на очах у дітей? Знущатися з їхніх тіл навіть після смерті? Навіщо давити танками тіла людей? Що зробило вашій Росії українське місто Буча?", - питає президент.

Зеленський хоче, щоб керівники РФ побачили, як виконуються їхні накази. "Ось такі накази. Ось таке виконання. І солідарна відповідальність. За ці вбивства, за ці тортури, за ці відірвані вибухами руки, що лежать на вулицях. За постріли у потилицю пов'язаним людям", - сказав він.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...