"Росіяни воюють 150 років. Вони не бачать іншого шляху вирішення питань": Кравчук відповів спікеру Путіна на заяви про військові "провокації" України

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що Росія вкотре продемонструвала свою агресивну поведінку. Зокрема, не йти на переговорні процеси, а робити все для того, щоб Україна виконувала тільки забаганки Кремля, зазначають Патріоти України.

За його словами, в цьому й полягає її "філософія Росії", яка може вирішувати питання лише військовим шляхом. Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24", коментуючи відмову РФ від повернення до режиму припинення вогню, а також висловлювання прессекретаря російського лідера Дмитра Пєскова про нібито "провокацію Україною війни на Донбасі".

"Будемо виходити з того, що росіяни уже воюють 150 років, якщо взяти всю історію Росії. Це головне. Вони не бачать іншого шляху вирішення питань, тільки силовий. Російська позиція на першому місці, а норми міжнародного права для них не є обов'язковими. Це філософія і позиція Росії", – підкреслив Кравчук.

Перший президент України зазначив, що РФ "постійно і завжди" готується до війни, але українці повинні бути готовими до такого сценарію, і робити все, щоб найгірше не відбулося.

Він також відповів на заяву Пєскова. Той, нагадаємо, сказав, мовляв у Кремлі побоюються, що "Україна може спровокувати конфлікт, який може викликати силове вирішення питання на Донбасі".

"Росія перебуває на нашій землі, її війська, зброя, концентруються бронесили біля українського кордону. І раптово йому в голову приходить така примха, нібито "Україна може спровокувати" з його точки зору... Вони провокують, а ми "можемо"! І ось ця позиція, що Україна для них повинна виконувати ці забаганки, які вони вважають необхідними, і тільки ті рішення правильні, які вони пропонують. А йти на переговорні процеси вони відмовляються. Але це не означає, що ми будемо опускати руки", – запевнив Кравчук.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"