"Росіяни все розуміють": Військовий експерт оцінив перспективи звільнення окупованого Херсона

Звільнення окупованого російськими військами Херсона може відбутися виключно внаслідок контрнаступальних дій Збройних сил України. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив експерт Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь, передають Патріоти України.

Таким чином він прокоментував слова радника голови Офісу президента Олексія Арестовича про те, що РФ нібито готує Херсон до оборони й подальшої здачі.

"Росіяни дійсно розуміють: в будь-який момент ЗСУ можуть розпочати наступ, а вони матимуть відходити. Відступати там дуже проблематично. Якщо подивитись на мапу, для цього є лише один міст. Через нього слід вивести всі війська. Можна припускати, що вони вже вивели війська за Дніпро і підготувались до здачі. Можливо, це малось на увазі", - пояснив Самусь.

За словами експерта, якщо українські війська звільнять Херсон, перейдуть Антоновський міст та в район Нової Каховки, зможуть загрожувати логістиці, постачанню та підкріпленню ворога з території окупованого Криму.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...