Росіяни втратили позиції на Харківщині, зосередилися на штурмах іншого села, - офіцер ЗСУ

Російські окупаційні війська втратили позиції поблизу Іванівки на Купʼянському напрямку. Проте ворог продовжує вести штурми в напрямку села Кислівка, передають Патріоти України.

Як зазначила офіцерка 67-ї механізованої бригади на позивний "Дана" в етері марафону "Суспільне. Спротив", ситуація на тому напрямку напружена, але контрольована. Уже кілька діб російські загарбники не припиняють намагатися штурмувати українські позиції.

"Натомість усі їхні спроби розбилися обороною 1-го окремого штурмового батальйону ім. Дмитра Коцюбайла. РФ мала втрату своїх позицій, зокрема в напрямку Іванівки. Переважно росіяни проводять штурми. Вони пробують застосовувати артилерію. Але коли вони зіткнулися з контрштурмом, то втратили кілька позицій, "живу" силу, техніку", – розповіла військова.

Вона зауважила, що росіяни на тому напрямку мають хороше забезпечення на позиціях і бойові навички. Навченість ворожих військових доволі висока, проте від практики "загородзагонів" окупанти не відмовилися.

"Зі слів полонених, йде мова про "загородзагони", які стріляють по своїх, хто відступає, або тих, хто не йде в атаку. Така собі практика Другої світової війни. Технічне оснащення росіян також на непоганому рівні, воно оновлюється за щоденними викликами. Щодо тези "Скоро у російських військових буде один FPV дрон на одного бійця, то це реалістично. Масовість дронів і їхнє застосування у боях зростає щодня. І тоді в українських військових виникає висока потреба у засобах радіоелектронної боротьби", – резюмувала "Дана".

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...