Росіяни втратили у битві за Бахмут 100 тис. військових, - Білий дім

Росія за період військових дій поблизу Бахмута втратила 100 тисяч особового складу. Як заявив 1 травня речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, такої позначки окупанти досягли за п’ять місяців війни. Його слова передає SkyNews, передають Патріоти України.

Таке число засноване на оцінках американської розвідки. Зокрема відомо, що з грудня 20 тисяч були вбитими, а половина з ліквідованих – це найманці ПВК "Вагнер".

Кірбі зазначив, що наступ російської армії на Бахмут зупинився і провалився. В останні місяці Росія зосередила свої сили на Донбасі, зокрема на тому, щоб захопити Бахмут. Однак українські захисники досі тримають оборону міста.

Поточна ситуація у Бахмуті: що відомо

Командувач східним угрупуванням військ генерал-полковник Олександр Сирський 1 травня заявив, що ЗСУ відбили у росіян деякі позиції у місті. На Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бойові дії.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...