"Росіяни видихаються": Найближчими тижнями армія РФ може зупинити наступ на Бахмут, - Світан

Бачачи безперспективні результати на деяких ділянках фронту, російські окупаційні війська можуть відступати. Окрім того, загарбники можуть припинити ведення наступальних дій у Бахмуті. Таку думку висловив полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

За його словами, для російських загарбників Луганський напрямок може стати пріоритетним, тоді як з деяких ділянок Донецького, Херсонського та Запорізького напрямків окупанти можуть відступити.

Світан підкреслив, що росіяни вперлись в український укріпрайон, у другу лінію оборони неподалік Авдіївки. Просуватись там далі їм немає військової необхідності.

"Це тому, що в них не вийшло і не вийде оточити Авдіївку. Для цього ми й тримали місто – Авдіївський гарнізон зав'язаний на прилеглі підходи до міста", - зазначив Світан.

Він додав, що російські окупанти можуть застосувати авіацію та артилерію, щоб знищити Авдіївку, так само як і Бахмут, проте це залежатиме від їхніх ресурсів. Ймовірно, загарбники найближчим часом будуть переходити до оборони на всіх своїх позиціях, включаючи Херсонський, Запорізький та частину Донецького напрямку.

"Вони, найімовірніше, залишать Бахмутський напрямок та Кремінну. Щобільше, можливо, вони зупинять наступальні дії у Бахмуті, бо вони є безперспективними", - наголосив полковник ЗСУ в запасі.

Світан зауважив, що єдиним перспективним напрямком для Росії є напрямок Кремінна-Лиман. Там вони можуть довго намагатися витіснити українська війська за рубіж рік Осколу та Сіверського Дінця.

"Росіяни видихаються. У них слабшає наступальний потенціал. Їм потрібно, за всіма законами війни, переходити до глухої оборони та накопичення ресурсів і резервів. У цьому випадку з деяких позицій росіяни будуть відходити", - зазначив Світан. Полковник запасу ЗСУ підкреслив, що якщо найближчими тижнями росіяни не зможуть провести ефективні наступальні дії в Бахмуті, їм доведеться відійти до Попасної.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...