Росіяни вигадали черговий засіб, як захищатись від українських дронів на фронті

Це система, яка зможе глушити зв'язок з дронами в радіусі до 300 метрів, стверджує розробник.

Атаки українських безпілотників викликають паніку в лавах росіян, адже вони ефективно вражають особовий склад та техніку ворога. Через це РФ випустила на фронт гусеничну машину для боротьби з дронами під назвою Wall-E, повідомляє Rzeczpospolita.

"Машина, названа на честь робота-рятувальника з популярного мультфільму Disney, є першою системою електронної боротьби з гусеничною платформою, розробленою росіянами. Це обладнання позбавлене наступального озброєння, але оснащене антенами та системою глушіння радіо- та GPS-сигналів. Головна мета цього обладнання - перервати зв'язок між атакуючими дронами і їх операторами", - йдеться у матеріалі.

За даними видання, машина призначена для захисту наземних військ – її батарея дозволяє упродовж кількох годин працювати та підтримувати активну систему радіоелектронної боротьби з безпілотниками. Це створює свого роду невидимий купол, який захищає від розвідувальних дронів та камікадзе. Виробник цього обладнання гарантує, що така система зможе глушити зв'язок з дронами в радіусі до 300 метрів.

Окрім того, Росія почала персонально видавати своїм солдатам спеціальні рюкзаки для захисту від безпілотників.

"Це спеціальні рюкзаки, які заважають зв'язку з дронами. Такі "глушилки", оснащені антенами, носять як росіяни, так і українці. Цей мобільний пристрій важко відстежити, і він дозволяє переривати підключення БПЛА з його оператором. В результаті дрон падає приблизно за 250 метрів від наміченої цілі", - зазначає Rzeczpospolita.

Видання також додало, що коштують такі рюкзаки недешево - один комплект обійдеться близько 30 тисяч злотих (майже 300 тисяч гривень). На одному заряді система може працювати лише годину.

Зазначається, що зазвичай солдати використовують пристрої Tuman і BlackZone, які знешкоджують комерційні китайські дрони серії DJI Phantom, які так популярні на фронті.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...