Росіяни використали практично всі ракети морського базування - Михайло Самусь

Росіяни використали практично всі ракети морського базування, у них ще є певна кількість цих ракет, але їх треба вже підтягувати та виробляти нові. Про це розповів директор New Geopolitics Research Network, військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України.

"Те ж стосується Іскандерів, я думаю, що Іскандерів, можливо, у них трошки більше, ніж Калібрів, але у будь-якому разі вони теж уже більшу частину використали. Зараз вони почали використовувати, по-перше, авіаційні ракети — зокрема радянські, які лежать на складах. І почали вже використовувати Точку У, яку вони зняли з озброєння десь у 2015−2017 роках. Це означає, що у них дійсно проблеми з Іскандерами. Не проблеми, а вони закінчуються", - зауважив він.

Самусь додав, що ракет Точка У у росіян може бути ще кілька сотень. Хоча Точка У має обмежений радіус дії, приблизно 120 кілометрів. "Тому це не так ефективно, звісно, як Іскандер, який має 500 кілометрів. Іскандер можна використовувати з території Росії, Білорусі або окупованого Криму і наносити удари по всій Україні. А з Точкою У так не буде, її треба затягувати на територію України. А це вже небезпека, що українська армія їх знищить", - заявив Самусь.

Джерело: НВ

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...