Росіяни використовують хімзброю на двох гарячих напрямках фронту - DeepState

Росіяни використовують хімічну зброю на Сватівському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляють аналітики DeepState, передають Патріоти України.

За їхніми припущення, швидше за все, ворог використав хлорпікрин, якого в запасах у них чимало. Аналітики зазначають, що цю речовину росіяни неодноразово використовують проти українських військових.

"На Сватівському відтинку тривають зіткнення біля Лиману Першого, Синьківки та Першотравневого. У місцях основних ударів кацапи мають значну перевагу в живій силі, за рахунок цього щоденно ворог може просуватися до 1-2 позиції. На Бахмутському - ворог продовжує активно діяти біля Ягідного та Кліщіївки. Бої тривають", - йдеться у повідомленні.

Що таке хлорпікрин

Раніше окупанти застосовувалий хлорпікрин проти ЗСУ під Херсоном. Тоді бойові медики врятували уражених українських військових.

При контакті хлорпікрин викликає сильне запалення очей, носа, горла, дихальних шляхів. Працює як сльозогінний газ. Він швидко позбавляє людину боєздатності, а у великій концентрації може призвести до смерті. Цю речовину використовували під час Першої та Другої світових воєн, а також СРСР - її в Афганістані. Наразі її заборонено використовувати у військових цілях згідно з Конвенцією про заборону хімічної зброї.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...