Росіяни вже готуються до "прильотів" на відстані до 2500 км у своєму тилу, - Defense Express

Росія готується до ситуації, коли українські дрони далекого радіусу дії зможуть діставати об’єкти на відстані до 2,5 тисяч кілометрів в глибині російської території. Таку заяву зробив начальник служби радіоелектронної боротьби Повітряно-космічних сил РФ Дмітрій Богданов, передають Патріоти України.

"Зараз безпілотні літальні апарати дозволяють долати відстань до 2,5 тис. км і багато [російських] регіонів про це знають", — сказав він на міжнародному салоні "Комплексная безопасность".

Як зазначає український військово-аналітичний портал Defense Express, подібні заяви є ознакою того, що держава-агресор ймовірно готується до таких далекобійних ударів з боку України: визначає потенційні цілі та готує їхнє прикриття.

Аналітики зауважують, що росіянам справді є про що турбуватися, адже досвід вже показав нездатність російської армії захистити свої стратегічні об’єкти навіть на меншій відстані від кордону з Україною. На це просто не вистачає систем ППО.

Разом з тим у Defense Express наголошують, що українські офіційні особи досі не повідомляли про наявність у Сил оборони таких безпілотників, які могли б вражати цілі на відстані у 2500 км. "Цілком очевидно, що про них ми вже дізнаємося після таких ударів", – припускають експерти.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...