Росіяни вже в центрі Бахмута, але є нюанс: Жданов розповів, що відбувається у місті

Росіяни вже в центрі Бахмута, але є нюанс: Жданов розповів, що відбувається у місті

Основні бої за Бахмут точаться вже в центрі міста, але наразі питання загрози оточення знято, поділився військовий експерт Олег Жданов увечері 7 квітня, передають Патріоти України За його словами, окупанти тиснуть з трьох сторін. На кожній захопленій вулиці вони підтягують людський резерв.

"Ситуація там дуже складна. Я не скажу, що вони в якомусь військовому сенсі можуть нас перебороти, вони продавлюють натовпом, що йде на наші кулемети. Вони просто видавлюють", - прокоментував Жданов.

Експерт зазначив, що саме центр Бахмута "став каменем спотикання" для "вагнерівців" і регулярних російських військ. "Ми досить успішно його тримаємо. Питання оточення не стоїть на сьогодні - не знято, але відкладено. Ми запобігаємо будь-якій спробі ворога просунутися що з півночі, що з півдня", - уточнив Жданов.

Також Жданов додав, що в районі Мар'їнки та Авдіївки українські військові, схоже, покращують тактичне положення: "Ми контратакуємо і досить непогано - дуже велике виття з боку російських пабліків: аж до того, що вони змушені відходити на деяких ділянках".

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...