Росіяни вже "вибрали наступну ціль" на Лиманському напрямку, - ЗСУ

На Лиманському напрямку російські окупанти намагаються сконцентруватись у районі Тернів через відсутність успіхів біля Синьківки. Про це повідомив начальник пресслужби ОСУВ Хортиця Ілля Євлаш в ефірі телемарафону у неділю, 3 березня, передають Патріоти України.

«На Лиманському напрямку ворог зменшив свою інтенсивність в районі Синьківки. Там він вдається до закріплення на позиціях, оскільки розуміє, що наразі його атаки на цьому напрямку марні, ворог вдається до облаштування позицій, перегрупування та підготовки своїх штурмових груп», — зазначив він.

За його словами, росіяни не мають успіхів на цьому напрямку, тому вони ухвалили рішення стати в оборону і почати посилювати власні позиції.

Начальник зауважив, що окупанти також перекидають війська на Лиманський напрямок в район Тернів та Ямполівки, де наразі ведуться активні бойові дії. «Ворог не полишає спроб намацати там слабку місцину, шпарину в нашій обороні та намагається продавити її - наразі без успіху», — наголосив Євлаш.

Він підкреслив, що на цьому напрямку ЗСУ за добу відбили 12 ворожих атак, ліквідували та поранили 373 окупантів, а також знищили 76 одиниць техніки росіян. «Ворог не має (біля Синьківки — ред.) успіхів уже досить довгий час. Таке ми бачили й раніше поблизу Новоєгорівки, наприклад. Цей населений пункт був на слуху на початку осені 2023 року. Зрозумівши, що вони не можуть розвинути наступ, намагаються перекинути сили. Вибрана наступна точка — протягом останнього тижня вони атакують в районі Тернів і Ямполівки», — розповів начальник.

Євлаш додав, що до Тернів перекидають російські резерви, які активізували авіаційні удари з використанням гелікоптерів Ка-52.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...