Росіяни заявили про нібито захоплення в полон бійця "Вовків Да Вінчі", у бригаді відреагували

Російські окупанти заявили, що нібито взяли в полон бійця батальйону "Вовки Да Вінчі" ЗСУ. Командир 108-го окремого механізованого батальйону, який входить до складу 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ, Сергій Філімонов 26 вересня в Telegram заперечив цю інформацію, передають Патріоти України.

У своєму дописі Філімонов оприлюднив відео, яке раніше поширили росіяни з нібито допитом чоловіка, який назвався Сергієм Тимошенком. За його словами, він, "наскільки знає", служить у 3-й окремій штурмовій бригаді ЗСУ та батальйоні "Вовки Да Вінчі".

Чоловік на відео розповів про "британців і грузинів", які нібито навчали "в себе в казармах", як правильно поводитися з гранатами, "ствол тримати й штурмувати". Окупанти, котрі проводили допит, імовірно, прагнули дістати підтвердження про нібито наявність іноземців із країн – членів НАТО в підрозділі.

За словами Філімонова, жоден із військовослужбовців батальйону не потрапляв у полон. "Якщо хтось мені такого покаже, обіцяю в термін один день віддати за нього п'ятьох під...рів [російських окупантів] (зі 114-ї бригади, 6-го танкового полку, 2-го танкового полку, 5-ї МСБр)", – написав командир.

Філімонов вважає, що таким вкидом росіяни намагаються "хоч якось реабілітуватися", адже, за його словами, військовослужбовці батальйону взяли в полон уже понад 30 окупантів. Також він наголосив, що 1-ша окрема штурмова бригада "зараз не має ніякого відношення до батальйону "Вовки Да Вінчі". "3-тя ОШБр – це бригада, яка всім відома, і це не потребує додаткових роз'яснень. "Вовки Да Вінчі" – це 108-й ОМБ 59-ї бригади", – пояснив Філімонов.

"45 років безперервної експлуатації": У Нідерландах попрощалися з останніми винищувачами F-16, які мають передати Україні (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:04

У Нідерландах зняли з озброєння останні винищувачі F-16, які планують передати Україні. У п’ятницю, 27 вересня, Міноборони країни «офіційно попрощалося з легендарним літаком». Про це повідомили у Міноборони Нідерландів, передають Патріоти України. У Мі...

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...