Росіяни захейтили речницю ЗСУ через трансґендерність, у Міноборони України відреагували

У Міністерстві оборони України відповіли росіянам, які загейтили військовослужбовицю Сил територіальної оборони, американську журналістку Сару Ештон через її трансґендерність, передають Патріоти України.

Як зазначає Детектор медіа, у російських пропагандистів сталася істерика через новину про те, що офіційною речницею ЗСУ стала трансґендерна військовослужбовиця зі США.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла в Telegram, що Сара Ештон із березня 2022 року захищає Україну, служить бойовою медикинею у ТрО ЗСУ і має звання молодшої сержантки, дістала поранення. Вона наголосила, що дівчина інформує англомовну аудиторію та об'єктивно висвітлює події війни, розв’язаної Росією проти України, спростовує російські фейки та пропаганду.

«У Сари велика американська аудиторія. З 25 червня до 23 липня охоплення аудиторії Сари тільки в Twitter становило 28,3 млн користувачів. Чому так збудилися гейтом ворожі соцмережі, зрозуміло. Утім, це тільки збільшило аудиторію Сари», — зазначила Маляр.

Військовослужбовиця у себе в Twitter написала, що дуже вдячна за коментар Ганни Маляр і підтримку з боку Міністерства оборони. «17 місяців мого життя були присвячені визволенню України, а більша частина моєї роботи ховалася за дуже помітним фасадом. Зараз, коли інформаційний фронт стає дедалі важливішим, я з честю виконую численні обов’язки, покладені на мене Силами ТрО, ЗСУ та Міністерством оборони України. В Україні ми не боремося за толерантність і не просимо про прийняття. В Україні ми живемо і вмираємо за свободу і звільнення для всіх людей. Решта — просто шум, шум, якому не місце ні на війні, ні у вільному суспільстві», — наголосила вона.

Захисниця додала, що з нетерпінням чекає на майбутнє, в якому Україна повернеться до кордонів 1991 року. Наприкінці червня начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський повідомив, що Сара Ештон вестиме новий англомовний проєкт ТрО, спрямований на американську та європейську аудиторію.

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...