Росіяни знали про поїздку заздалегідь: У МВС повідомили, що Мазура затримали в Польщі за циркулярним повідомленням

У випадку із затриманням заступника голови партії УНА-УНСО Ігоря Мазура в Польщі є ознаки зловживання статутом Інтерполу.
Ігор Мазур. Фото: Фейсбук.

Затриманого в Польщі заступника голови партії УНА-УНСО Ігоря Мазура затримали не за червоною карткою Інтерполу, а за спеціальним циркулярним повідомленням – оперативним орієнтуванням про затримання, поширення якого було обмежене певними країнами. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, передають Патріоти України.

За його словами, враховуючи механізм оголошення в розшук Росією ветерана АТО, є ознаки зловживання статутом Інтерполу, "але не виключена і спецоперація за участю російської агентури". Шевченко нагадав, що злочини, які росіяни інкримінують Мазуру, датовані 1994–2000 роками, а циркуляр на його затримання отримали лише у 2019 році.

"Не виключено, що хтось із тих осіб, які могли знати, що він запрошений чи збирається у листопаді їхати у Польщу, дали знати про це росіянам, а ті швидко прислали туди саме таке повідомлення про затримання, яке мінімізовувало обізнаність про це поліцейських українського бюро Інтерполу", – зазначив Шевченко.

Спікер сказав, що українцям раніше вдавалося вчасно виявляти такі сфальсифіковані повідомлення про розшук у випадках з іншими політиками. "МВС України наполегливо радить тим українським громадянам, зокрема ветеранам війни з РФ, які відчувають ризик бути затриманими у третіх країнах за псевдозвинуваченнями для подальшої видачі у Мордор, ретельно та уважно ставитися до планування закордонних подорожей та розповсюдження інформації про них", – додав Шевченко.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...