Росіяни знизили активність на Бахмутському напрямку, ЗСУ просуваються далі: Череватий назвав відстань

Російські окупаційні війська знизили штурмову активність на Бахмутському напрямку через великі втрати. Українські підрозділи змогли просунутись на деяких позиції на 350-400 метрів. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий під час телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, протягом минулої доби армія РФ 465 разів обстріляла українські позиції та здійснила два авіанальоти. своєю чергою, на Бахмутському напрямку було знищено 54 окупантів, 84 поранили, знищена одна установка "Град", три гармати, три БПлА та самохідний міномет та два склади.

"На Бахмутському напрямку ми спостерігаємо меншу динаміку активності ворога. За цю добу було два боєзіткнення, за попередні також від одного до трьох. Це набагато менше, порівняно з останніми місяцями", - повідомив Сергій Череватий.

Представник ЗСУ наголосив, що активність окупантів знизилась через значні втрати. Він каже, що щодня на Бахмутському напрямку гинули понад сто солдатів. Заяви ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина він назвав "фактичною капітуляцією угрупування".

"Ці заяви Пригожина, не дивлячись на те, як він харахорився, за великим рахунком сухою мовою це латентна капітуляція злочинного угрупування", - Череватий.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...