Росіянину довелося визнати "помилку": Кравчук змусив Гризлова вибачитися за слова про ОРДЛО як "їх окрему територію"

Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук зажадав від російського представника в ТКГ Бориса Гризлова вибачень за слова про ОРДЛО як «їх окрему територію», повідомляють Патріоти України.

За словами джерела, знайомого з ходом переговорів, висловлювання росіянина під час засідання робочої групи викликало різку реакцію з боку українця. Кравчук зазначив, що такі висловлювання не відповідають нормам міжнародного права, міжнародних договорів, української Конституції, нормам ООН, ОБСЄ, позиції держав «нормандського формату», в тому числі Росії. «ОРДЛО - це територія України і такою завжди залишиться», - сказав глава делегації України.
За словами співрозмовника агентства, Гризлов був змушений сказати, що «ОРДЛО - це українська територія і Мінські домовленості покликані відновити територіальну цілісність України». Глава делегації підкреслив, що держава домагається відновлення своєї цілісності і суверенітету, виконувала і буде виконувати всі рішення і домовленості про режим тиші на Донбасі і не сумнівається в мандаті ОБСЄ, виступає проти передачі її функцій комусь іншому.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...