Російська 144-та дивізія готова висунутися на Харків: Арестович оцінив ризик повторного штурму

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович оцінив ризики повторного штурму Харкова загарбниками, передають Патріоти України.

За його словами, ті війська РФ, які рухалися на Харків з півночі Харківської області, призупинилися, але за їхньою спиною на території Бєлгородської області стоїть російська 144-а дивізія майже в повному складі та одна з бригад флоту РФ.

"Це в принципі сила, силища така неприємна. Якщо вона піде на Харків, буде проблемно. Але я думаю, що напрямок все ж буде не Харківський", - сказав Арестович в ефірі Фейгін Live увечері 7 липня.

Радник ОП вважає, що ці російські угруповання, найімовірніше, повинні будуть посилити Слов'янський і Краматорський напрямки, а стоять вони біля Харкова, щоб змусити Україну не перекидати війська.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...