Російська агентура все знає: Прокремлівське видання повідомило, як Коломойський зчепився з "кварталівцями" за ключову посаду в оточенні нового президента

"Царетворець" з Дніпра наполягає на своєму юристові Андрії Богдані, в якості голови АП , у той же час, "кварталівці" начебто просувають альтернативи - Івана Баканова або Сергія Шефіра


Всупереч очікуванням президент України Володимир Зеленський не призначив в першу добу своїх повноважень оглову своєїпрезидентської адміністрації. Наразі він все ще не провів е жодного призначення, хоча вже добу є главою держави, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє проросійське видання "Страна" з посиланням на джерела в команді президента, головна проблема з призначенням глави АП пов'язана з протистоянням двох груп в оточенні Зеленського - його друзів по "кварталу" і людей, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.
Останній бачить главою АП юриста Андрія Богдана, який був одним з керівників штабу Зеленського на виборах, а раніше був адвокатом Коломойського.
У той же час, "кварталівці" просувають альтернативу - Івана Баканова або Сергія Шефіра - давніх соратників і друзів Зеленського. Проти того, щоб йти назустріч побажанням Коломойському висловлюється кілька аргументів. Перш за все, це позиція США і ЄС, які виступають проти призначення на ключові посади людей, близьких до Коломойського і проти поступок йому по Приватбанку.
Відлуння цих настроїв можна було почути по інтерв'ю адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, де він назвав Коломойського "корумпованим олігархом".
Крім того, Богдан підпадає під закон про люстрацію, що також є додатковою проблемою при призначенні.
У той же час, за даними джерела, Коломойський наполягає на кандидатурі Богдана, в іншому випадку погрожуючи відмовою у підтримці "Слуги народу" на виборах. Саме з цим і пов'язана затримка з призначенням.
Прес-секретар Володимира Зеленського Ірина Побєдоносцева повідомила "Країні", що призначення глави Адміністрації президента України відбудеться в самий найближчий час. Точний термін вона назвати не змогла.
"Главу АП призначать на днях", - повідомила Побєдоносцева. При цьому вона відмовилася називати можливі кандидатури на цю посаду.
Нагадаємо, за інформацією "Країни", головні претенденти на крісло глави АП - Андрій Богдан, Сергій Шефір та Іван Баканов. "Не можу сказати, хто стане главою АП. Все дізнаєтеся скоро з указу президента", - повідомила Ірина Побєдоносцева на питання "Країни".
19 травня Порошенко підписав укази про звільнення глави АП Ігоря Райнін і його зама.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...