Російська армія атакує на п'яти напрямках, йдуть важкі бої: Маляр розповіла про ситуацію на фронті

Російська армія надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають складні бої. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передають Патріоти України.

За її словами, протягом минулого тижня на цих напрямках між ЗСУ та ворожими військами відбулось понад 170 боїв.

На Куп’янському напрямку противник штурмував та здійснював пошук слабких місць в нашій обороні та активно намагався наступати в районах південніше Новоселівського з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки ОскілАле безуспішно. Українські сили оборони потужно стримують ворожі війська.

На Лиманському напрямку противник також намагався наступати вів дії з метою витіснення українськиї військ в районі Серебрянського лісу. Маляр запевнила, що усі дії ворога безсуспішні.

На Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити наш наступ, але наші оборонці поступово просувались. Звільнена площа на цьому напрямку загалом складає 37 кв.км, за тиждень - 2 кв.км.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка - успіху не мав. Під щільним вогнем авіації та артилерії Сили оборони України звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області.

Ситуація на півдні

Маляр розповіла, що на півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

"Звільнена площа складає 204,7 кв.км. Збільшено за тиждень на 12,6 кв.км. На вказаних територіях тривають заходи з розмінування місцевості", - йдеться у її дописі.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб, повідомляють ізраїльські ЗМІ у суботу, 27 липня, зазначають Патріоти України. Відомо, що ракети впали ...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...