Російська ДРГ розстріляла колону цивільних авто на Харківщині 25 вересня, - Офіс генпрокурора (відео)

Російські окупанти розстріляли колону машин із цивільними біля села Курилівка Куп’янського району 25 вересня. Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram у суботу, 1 жовтня, передають Патріоти України.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Розстріляну колону із семи машин виявили прокурори, слідчі СБУ та поліції в п'ятницю.

«За даними слідства, автомобілі були розстріляні російською армією 25 вересня, коли цивільні намагалися евакуюватися. Дві машини згоріли повністю», - додали в Офісі генпрокурора. Попередньо відомо, що загинули 22 людини, серед них десять дітей, їхні особи встановлюють.

СБУ опублікувала відео з місця воєнного злочину росіян. У спецслужбі уточнили, що колону розстріляли в «сірій зоні» між захопленим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом у Харківській області. В.о. голови СБУ Василь Малюк заявив, що напад на мирних жителів скоїла російська ДРГ, яка майже впритул розстріляла машини зі стрілецької зброї. Декілька людей врятувалися і зараз дають свідчення.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...