Російська небезпека з Криму: Командування ВМСУ направило до Каркінітської затоки "Старобільськ"

Патрульний катер «Старобільськ» (P191) ВМС ЗС України вийшов на службу до Каркінітської затоки, що межує з окупованим Кримом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

До висвітлення надводної обстановки у цьому районі екіпаж катеру взяв участь у спільних з патрульним кораблем HMS Trent (P224) Королівського військово-морського флоту Великої Британії навчаннях типу PASSEX.

У районі патрулювання в квітні 2021 року російська берегова охорона захопила українських рибалок, що вийшли з Очакова 17 квітня.

Переміщення українського катеру намагається відслідкувати російський прикордонний сторожовий корабель «Безупречный» (351), а також за допомогою захопленого берегового посту у селищі Міжводне в окупованому Криму.

У Каркінітській затоці кораблі та катери Берегової охорони ФСБ Росії займаються покриванням незаконного видобутку піску земснарядами «Печора», «Трофа», «Иртыш» та «Амур»

«Старобільськ» вийшов на службу до Каркінітської затоки. ПСКР «Безупречный» (351) у квітні 2019-го року біля причалу Інженерної бухти в окупованому Севастополі Фото з відкритих джерел

ПСКР «Безупречный» (351) відноситься до кораблів проекту 22460 та на службі з жовтня 2018-го року, коли було підписано акт про прийомний акт.

Короткі тактико-технічні характеристики кораблів проекту 22460:

Водотоннажність: 630 тонн
Довжина: 62,5 метрів
Ширина: 12 метрів
Екіпаж: 24 особи
Швидкість: до 30 вузлів
Автономність: до 60 діб
Озброєння: 30-мм артилерійська установка АК-630 та 12,7 кулемет КОРД

Патрульний катер «Старобільськ» типу Island був переданий США для потреб ВМС ЗС України, прибув до Одеси 21 жовтня, за два дні їх спустили на воду.


Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...