Російська окупаційна армія змінила вектор величезного тиску, - ЗСУ

Російська окупаційна армія змінила вектор величезного тиску. Зокрема, велика кількість атак минулої доби на ЗСУ була здійснена у районі Кринок на Херсонщині. Про це розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передають Патріоти України.

"На Кринки здійснюється величезний тиск, та вони його посилюють другу добу поспіль. Вчора було 15 штурмів, позаминулої доби - 11, але всі вони безуспішні. Вони змістили трохи вектор прикладання сили. Раніше це було на Старомайорське. Там так само було близько 10 штурмів на добу, а вчора - чотири", - розповів посадовець.

За його словами, цей тиск та маневри противник виконує у межах одного угрупування - ознак створення наступального угрупування немає на напрямку Сил оборони півдня нині нема.

Він також відповів на питання про те, чи є якісь резони утримувати плацдарм на лівому березі для ЗСУ. "Порівнювати втрати з нашого боку та противника - навіть сенсу немає", - запевнив військовий і додав, що мова про в рази більші втрати росіян.

Він додав, що утримання плацдармів на лівому березі є важливим тактичним елементом. По-перше, це унеможливлює та сковує ворога у деяких його планах. По-друге, розширює можливість подальших дій ЗСУ. "Якби окупанти наразі мали повний контроль над лівим берегом, то ситуація на правому березі була б ще складніше, ніж (тепер)... Це багато обстрілів ствольною артилерією, танками, міномети тощо. Іноді буває й з авіації…", - пояснив спікер.

Плетенчук нагадав, як російські окупанти відреагували на свій вимушений відступ з острова Нестрига. "Вони відчайдушно намагалися туди повернутися. Виклали узбережжя трупами своїх військовослужбовців... І вони дуже хотіли закріпитися саме на правому березі, тому що острів Нестрига належить до островів правого берега. Після нього вже починається безпосередньо гирло річки Дніпро", - розповів він.

"Как та нєудобна палучілась": Виявляється Путін подарував Кім Чен Ину "полностью русский" лімузин... зібраний з комплектуючих Південної Кореї

субота, 29 червень 2024, 0:10

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до КНДР 19 червня подарував Кім Чен Ину лімузин російської фірми Aurus. Автівка містить запчастини з Південної Кореї. Про це пише Reuters в п'ятницю, 28 червня. . Агентство з’ясувало, що з 2018 ...

24-й ОМБР ЗСУ показала , як армія Путіна "Сонцепеком" спалює Часів Яр, А разом і Женевську конвенцію (відео)

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:40

Кадри ударів окупантів по місту на Донеччині показали в 24-й ОМБр імені короля Данила, яку нещодавно передислокували для посилення оборони в районі Часового Яру, передають Патріоти України . Воїни 24 ОМБр тримають населений пункт та знищують загарбник...