Російська пропаганда забирає Гоголя в України, - міністр культури Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко стверджує, що пропаганда Російської Федерації за допомогою кишенькових "істориків" забирає в української держави письменника Миколи Гоголя. Чиновник підкреслив, що літератора "примусово записали в росіяни" через те, що він писав російською мовою, зазначають Патріоти України.

"Не хочу розписувати його літературний талант чи вплив на українську культуру. Але зараз хочу поговорити про його українськість.

Росіяни завжди позиціонували Гоголя як російського письменника та "класика російської літератури". Навіть в Україні його твори іноді йдуть у програмі "зарубіжки".

Українця Гоголя, що народився на Полтавщині, примусово записали в росіяни. І лише за те, що він писав російською".

За словами Ткаченка, насправді Гоголь належав до українського козацького дворянського роду Гоголів-Яновських, пращуром якого вважається гетьман правобережної України Остап Гоголь.

Міністр вважає, що російська пропаганда піддає цей факт сумніву, бо звикла переписувати історію.

Ткаченко повідомив, що порівняв дві статті Вікіпедії (українську і російську) про Гоголя і вони відрізняються за змістом.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...