Російська верхівка зацікавлена в затягуванні війни до 2024 року: Світан назвав причину

У Росії вистачить ресурсів на те, щоб близько десяти років вести певні бойові дії уздовж українського кордону або вздовж тієї межі фронту, яка складеться до середини-кінця весни 2023 року, передають Патріоти України.

Військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю Главреду зазначив, що і жива сила, і засоби ураження у РФ, в принципі, в достатній кількості (боєприпаси, артилерія і деяка інша техніка).

"Проривних масштабних дій росіяни виконати не можуть, але дії, які будуть нас турбувати, вони цілком можуть здійснювати не тільки до 2024 року, але і протягом ще десятка років", - зазначив експерт.

Світан підкреслив, що для РФ вигідно затягувати війну. "Російська верхівка також буде зацікавлена в затягуванні війни до 2024 року, бо Путіну потрібно переобратися або в робочому режимі перезавантажити систему політичної влади в Росії", - підсумував Світан.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...