Російська влада визнала втрату контролю над населеним пунктом під Бєлгородом

Бєлгородський губернатор В'ячеслав Гладков підтвердив, що російська армія втратила контроль над прикордонним населеним пунктом Нова Таволжанка у Бєлгородській області, передають Патріоти України.

"На сьогодні ми поки туди увійти не можемо. Знаю, що близько 100 осіб перебувало [там], за доповіддю голови округу, але обстріли останніх двох днів нам не дозволяють уточнити інформацію. Сподіваюся, як тільки ситуація зміниться, ми зможемо повернутися до того, щоб переконати людей покинути населений пункт", – сказав В'ячеслав Гладков під час прямого ефіру, пише російське видання "Дождь".

Нова Таволжанка - що потрібно знати про ситуацію в Бєлгородській області РФ

1 червня бійці "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії", що воюють на боці України, почали другий етап операції в Бєлгородській області.

Йшли бої в прикордонних населених населених пунктах, зокрема, передмісті Шебекіно.

Незабаром був встановлений контроль над населеним пунктом Нова Таволжанка, в якому мешкає близько 5 тисяч осіб. 5 червня в РДК заявили, що населений пункт покинутий місцевою владою кілька днів тому.

Під час перебування в Бєлгородській області і РДК, і Легіон "Свобода Росії" змогли взяти в полон військовослужбовців російської армії. Частину полонених було передано Україні, їх обміняють на українських військових, які перебувають у полоні в РФ.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...