Російська загроза: Британія готується подвоїти свій військовий контингент на східному фланзі НАТО

Уряд Великої Британії розглядає можливість збільшення вдвічі чисельності своїх військ у Східній Європі на тлі можливого вторгнення армії РФ в Україну, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

За даними журналістів, нарощування чисельності британських військ є одним із пунктів сценарію щодо посилення тиску на Росію.

Як стверджує прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, перекидання додаткових військових сил буде чітким сигналом для Кремля. Цього тижня, за даними ВВС, глава уряду планує робочий візит до Східної Європи та проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Якщо президент Путін обере шлях кровопролиття і руйнування, це буде трагедією для Європи. Україна має бути вільна у виборі свого майбутнього. Я наказав нашим збройним силам підготуватися наступного тижня до розгортання по всій Європі з метою забезпечити нашим союзникам НАТО підтримку на суші, "на морі та в повітрі", - цитує ВВС прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Глава уряду Великобританії також додав, що офіційний Лондон не потерпить "дестабілізуючих дій Росії і завжди підтримуватиме союзників щодо Північноатлантичного Альянсу".


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...