Російська загроза: Швеція рекордно збільшує видатки на оборону

Витрати на оборону Швеції, яка не є членом НАТО, наразі складають 1,1% від валового внутрішнього продукту.

Уряд Швеції в четвер запропонував збільшити оборонний бюджет країни на 40% протягом 2021-2025 років через погіршення рівня безпеки в регіоні. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України.

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст заявив, що збільшення оборонного бюджету пояснюється тим, що ситуація з політикою безпеки в регіоні «погіршилася з плином часу» як «наслідок дій Росії». «Це найбільше збільшення обороноздатності за останні 70 років. Не можна виключати збройного нападу на Швецію», - сказав він.
У зверненні уряду йдеться, що якщо напад станеться, то він може початися з нападу на важливі цивільні і військові об'єкти, саботажу і «ліквідації ключових людей». Уряд меншості шведської Соціал-демократичної партії і Зелених заявив, що воно користується підтримкою двох невеликих опозиційних груп - Центристської партії і лібералів для схвалення пропозиції. Оборонний законопроект передбачає збільшення витрат на 27 млрд крон ($ 3,1 млрд), або до 40%. Витрати на оборону Швеції, яка не є членом НАТО, наразі складають 1,1% від валового внутрішнього продукту.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...