Російське командування шукає дезертирів: Жданов пояснив, що відбувається на правому березі


Успішний контрнаступ ЗСУ просто не залишає ворогові жодних шансів. Тож на Херсонщині окупанти шукають можливих способів врятуватися. Зокрема, здавшись у полон, передають Патріоти України.

Як зазначив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю 24 каналу, російські військові шукають зв'язків з українськими спецслужбами. Це, передає він з посиланням на ОК "Південь", роблять командири молодшого рангу. А їхня основна мета – не поповнити статистику втрат ворога.

Хочуть потрапити під захист міжнародного права

За словами Жданова, окупанти прагнуть обговорити з українською стороною умови здачі в полон. І, ясна річ, вони планують стати під захист міжнародного права. Це єдиний спосіб залишитися живими у тих умовах, в які вони потрапили.

Експерт зауважив, що на Правому березі Дніпра – масове дезертирство серед російських військових. А причиною цього є ефективний вогневий вплив з боку ЗСУ. Він також додав, що була інсайдерська інформація, що вороги з допомогою вертольотів шукають ті самі групи дезертирів.

Також відомо, що на той же Правий берег перекинули 1300 кадирівців. Жданов припустив, що їх скерували туди для ловлі дезертирів. І відомості Генштабу, підкреслює він, фактично підтверджують ці здогадки. За словами експерта, російські військові далеко не втікають. Вони просто відмовляються брати участь у так званій "спецоперації".

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....