Російське консульство в Нью-Йорку розмалювали червоною фарбою (фото)

Невідомі розмалювали консульство Росії в американському Нью-Йорку червоною фарбою з балончика в ніч проти п'ятниці. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times.

Поліція Нью-Йорка отримала повідомлення про вандалізм на фасаді будівлі, розташованої на 91-й Східній вулиці недалеко від П'ятої авеню, приблизно о 1:30 ночі.

Невідомі не залишили написів, а просто нанесли широкі смуги червоної фарби по фасаду першого поверху консульства Росії, закривши вікна і вхідні двері.

Але користувачів соціальних мереж і перехожі інтерпретували цей "акт вандалізму" як протест проти повномасштабної війни Росії проти України.

Будівлю російського консульства розмалювали за кілька годин до того, як президент РФ Владімір Путін виступив у Москві з промовою про анексію чотирьох областей України.

У межах розслідування інциденту поліція Нью-Йорка поки нікого не заарештувала і розцінює інцидент як можливий "вияв упередженості".

У дипмісії заявили російським ЗМІ, що американська сторона "фактично усунулася від забезпечення безпеки закордонної установи", а "останні кілька тижнів поліція відсутня біля генконсульства взагалі".

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...