Російське вбиває: Ватний українець отримав штраф у 51 000 гривень за лайк в "Однокласниках"

У Сумській області чоловік поставив лайк під публікацією про повалення влади в Україні та її об’єднання з Росією і Білоруссю в російській соціальній мережі “Однокласники”. За свої дії йому довелося заплатити немаленький штраф, сказано у вироку Путивльського районного суду, зазначають Патріоти України.

Завдяки VPN-сервісу на телефоні чоловік змінив своє місце розташування і увійшов на заблокований в Україні сайт “Однокласники”. Обійшовши заборону, він побачив у стрічці пост, що містить публічні заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу України.

Сама публікація містила зображення п’ятикутної Червоної Зірки, прапори України, Росії та Білорусі, а також заклик до повалення чинної влади в Україні заради об’єднання з Росією і Білоруссю. Приголосних з цим висловлюванням закликали лайкнути публікацію і зробити репост на свою сторінку. Українець виконав вимогу і поширив пост серед 118 своїх друзів.

Правопорушник визнав свою провину. Суд зобов’язав його виплатити штраф у розмірі 51 000 гривень.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...