Російські бомбардувальники можна і треба збивати: Жданов назвав головні умови

ЗСУ можуть збивати російські бомбардувальники, які скидають бомби на українські міста. Однак літаки окупантів не залітають в контрольований Україною повітряний простір, а запускають ракети з території Білорусі або окупованого Криму, розповівши військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Збивати російські бомбардувальники можна двома способами. Це система ППО, включаючи трьохсоту, двохсоту, С-125, яка у нас стоїть на чергуванні. Будь-яку, в зону ураження якої він потрапляє. І другий варіант - це винищувачі. Винищувальна авіація саме для цього і призначена — для боротьби з бомбардувальниками противника", - пояснив експерт.

Разом з тим він додав, що останні пуски ракет Х-22 з території Білорусі, Російські Ту-22М3 залітали в повітряний простір Білорусі, підходили впритул до нашого кордону і робили пуски ракет Х-22, розверталися і летіли.

"У цьому випадку наша ППО їх може дістати. А ось у випадках, коли, наприклад, Ту-22М3 виробляли пуски ракет Х-22 з повітряного простору над півостровом Крим, там, на жаль, ми дістати не можемо. Відправити туди винищувальну авіацію - вона потрапить в зону впливу Росії", - пояснив військовий експерт.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...